Elfelejtett régi magyar ételek

Éhes pici-poci!

p1000443.jpg


Tüdő tojással:

3/4kg tüdőt,szívet főzzünk puhára, hajtsuk át darálón. 4dkg zsíron egy nagyobb fej apróra vágott hagymát hervasszunk,tegyünk bele sok vágott petrezselyemzsöldjét,a darált tüdőt,sót, borsot,2 kanál húslevest.Pároljuk zsírjára, üssünk rá 4 tojást, forgassuk össze,1-2 percig hagyjuk alvadni. Sok friss fejes salátát adjunk mellé.

Jó étvágyat!

Tüdős tarhonya:

Személyenként 6 dkg tarhonyát zsírban szép vtésilágosra pirítunk,kevés finomra vágott vöröshagymával összekeverjük,kevés pirospaprikát adunk bele, megfelelő mennyiségű  vizzel feleresztjük,megsózzuk,lefedve puhára pároljuk. Személyenként20dkg tüdőt megabálunk,húsdarálon ledaráljuk,elkészítjük ,mint a paprikás húst.Ha a tarhonya megfőtt,összekeverjük a kész tüdővel, törött borssal ízesítjük, melegen tálaljuk. Ugyanezt darált főtthússal is készíthetjük.


Jó étvágyat!

Májvagdalt:

25dkg sertés- vagy borjúmájat ledarálunk:4-5 közepes nyers burgonyát tormareszelőn lereszelünk,levétől jól kinyomkodjuk, sóval, borssal,pirospaprikával,kevés reszelt vöröshagymával ízesítjük.2 tojássárgájával és a felvert habjával összekeverjük.Forró zsírban kanállal  szaggatva kisütjük. (Első oldalát fedő alatt.) Gyors,jó vacsora főzelékhez adhatjuk.

Jó étvágyat!

Labdacs:

20dkg sertésmájat megkaparunk vagy ledarálunk. Hozzáadunk 2dkg zsírt, 2 tojássárgát,pupozott evőkanál lisztet,ugyanannyi zsemlemorzsát, sót borsot és a 2 tojás kemény habját, apróra vágott petrezsejemzsöldjét,10dkg forró zsírban evőkanállal beleszaggatjuk, mindkét oldalán halványra sütjük. Majonézel tálaljuk. 

Jó étvágyat!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 24
Heti: 138
Havi: 974
Össz.: 189 219

Látogatottság növelés
Oldal: Májropogós
Elfelejtett régi magyar ételek - © 2008 - 2024 - keknefelejcs.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »