Tüdő tojással:
3/4kg tüdőt,szívet főzzünk puhára, hajtsuk át darálón. 4dkg zsíron egy nagyobb fej apróra vágott hagymát hervasszunk,tegyünk bele sok vágott petrezselyemzsöldjét,a darált tüdőt,sót, borsot,2 kanál húslevest.Pároljuk zsírjára, üssünk rá 4 tojást, forgassuk össze,1-2 percig hagyjuk alvadni. Sok friss fejes salátát adjunk mellé.
Jó étvágyat!
Tüdős tarhonya:
Személyenként 6 dkg tarhonyát zsírban szép vtésilágosra pirítunk,kevés finomra vágott vöröshagymával összekeverjük,kevés pirospaprikát adunk bele, megfelelő mennyiségű vizzel feleresztjük,megsózzuk,lefedve puhára pároljuk. Személyenként20dkg tüdőt megabálunk,húsdarálon ledaráljuk,elkészítjük ,mint a paprikás húst.Ha a tarhonya megfőtt,összekeverjük a kész tüdővel, törött borssal ízesítjük, melegen tálaljuk. Ugyanezt darált főtthússal is készíthetjük.
Jó étvágyat!
Májvagdalt:
25dkg sertés- vagy borjúmájat ledarálunk:4-5 közepes nyers burgonyát tormareszelőn lereszelünk,levétől jól kinyomkodjuk, sóval, borssal,pirospaprikával,kevés reszelt vöröshagymával ízesítjük.2 tojássárgájával és a felvert habjával összekeverjük.Forró zsírban kanállal szaggatva kisütjük. (Első oldalát fedő alatt.) Gyors,jó vacsora főzelékhez adhatjuk.
Jó étvágyat!
Labdacs:
20dkg sertésmájat megkaparunk vagy ledarálunk. Hozzáadunk 2dkg zsírt, 2 tojássárgát,pupozott evőkanál lisztet,ugyanannyi zsemlemorzsát, sót borsot és a 2 tojás kemény habját, apróra vágott petrezsejemzsöldjét,10dkg forró zsírban evőkanállal beleszaggatjuk, mindkét oldalán halványra sütjük. Majonézel tálaljuk.
Jó étvágyat!